Buckle

01

Adresa:

Str. Manastirii nr.1A, Slatina

02

Telefon:

0349/409270

03

Email

cjcpctolt@yahoo.com

O lansare de carte cat o lectie de viata

O lansare de carte cat o lectie de viata

Imprimare Email
(0 voturi)

Sâmbătă 31 octombrie 2015 am fost invitat de Constantin Ionel – Lele la Izvoarele, în județul Olt, să văd colecția etnografică pe care, cu dăruire, cu trudă și cheltuială a

constituit-o la el acasă pe parcursul a mai mulți ani. Mi s-a spus că, înainte de a vizita muzeul lui privat, vom participa la o lansare de carte în campusul Liceului Tehnologic din localitate, al cărei director este Eugenia-Ionela Mateșică.

Ușor-ușor, în sala de conferințe a Liceului Tehnologic din Izvoarele s-au adunat peste cincizeci de oameni. O parte dintre aceștia au fost invitați din partea asociației ce reunește proprietarii de muzee sau colecții etnografice private din România iar o altă parte, importantă, din oameni ai locului, curioși să vadă cartea în care este evocată localitatea lor, „Boierii alimăneșteni în cronica timpului“, apărută la Editura „Inspirescu“, carte scrisă de colonelul în rezervă Victor Epure de la Drăgănești-Olt, un împătimit al istoriei locale dar și al dacologiei care, în ultima vreme încearcă să răzbată, cu spiritul său și al oamenilor care iubesc acest neam.

Au vorbit auditoriului Monica Alexandrescu, fostă bibliotecară venită de la Ineu - Arad; Vaida Eugen, președinte RECOMESPAR venit de la Sibiu; Bebe Alimăneșteanu, descendent al boierilor alimăneșteni; George Iordăchescu de la Câmpulung Muscel, membru în comitetul director al RECOMESPAR; Constantin Florin Mihalache, primarul localității Izvoarele; Ioan Grămadă care deține o colecție etnografică de excepție în Câmpulung Moldovenesc; Lajos Szocs care are un muzeu al pălăriilor de paie în Hrghita; poetul popular Mircea Cazangiu; scriitorul Marian Malciu de la Slatina; Mihaela Lală directorul Muzeului Câmpiei Boianului Drăgănești, care poartă de curând numele întemeietorului și dezvoltatorului său devotat, Traian Zorzoliu și alții.

Am mai văzut acolo și pe Florin Tiutiu, primarul localității Nicolae Titulescu, un alt om cu suflet mare care de curând a resfințit alături de preotul paroh de la Nicolae Titulescu și de enoriași frumoasa biserică pe care o au în comună.
Și cum altfel se putea încheia mai interesant această întâlnire de suflet decât cu o scurtă evoluției a Ansamblului GAL-ului condus de Constantin Ciobanu, primarul comunei Ghimpețeni.

A fost un real succes lansarea acestei cărți, chiar și numai dacă luăm în calcul faptul că în cuvântările lor (uneori chiar în versuri), oamenii localității au pus atât de mult suflet, au fost atât de emoționați încât lansarea s-a transformat într-un fel de șezătoare literară, cu depănare de amintiri. Primarul localității chiar a fost „încolțit“ la un moment dat, atunci când s-a făcut auzită necesitatea realizării unei sărbători a localității care să reunească pe fiii și fiicele plecate pe alte meleaguri, de voie sau de nevoie, pentru că localitatea are nu numai multe rezonanțe istorice dar are și oameni destoinici, făuritori de lucruri durabile, de frumos și chiar de poezie.


Mai multe din această categorie: Sub semnul lui Eminescu »

Lasă un comentariu

Press enter to search
Press enter to search
Buckle

The ultimate experience

The power for creating a better future is contained in the present - You create it by creating a good present.

(+1) 300 345 8000
info@buckle.pro
St New York, NY 10001

Opening Hours

Mon - Fri
9:00 am to 18:00 pm
Saturday
9:00 am to 16:00 pm
Sunday
Closed

CEO's Words

CEO

The theme is clean and crisp, yet it's genuinely sophisticated when it comes to the number of design tools offered with it and the flexibility.

CEO's Signature

Get Connected