Menu

Cronica in tacere - Osul - Nicolae M. Nica

Lucrarea de faţă reprezintă rodul unei experienţe practice şi artistice a peste şaizeci de ani. Prin această experienţă practică şi adăugând la ea din trecutul bogat al timpului trăit de strămoşii noştri care s-au folosit de diferite piese din os şi corn, piese existente la întâmplare dar folosite de om pentru necesităţile vieţii, m-a determinat să caut prin tot ce am crezut eu că voi găsi ceva scris despre acest material atât de frumos şi bun.
Zadarnic am căutat prin librării şi anticariate că nu am găsit nimic despre tehnica de prelucrare a osului. Însă în materialele de istorie şi arheologie, aproape în fiecare şantier există obiecte din os şi corn de care strămoşii noştri s-au folosit.

Înţelegând că se simte nevoia acestor cunoştinţe pentru nişte lucrări care prezintă valori nebănuite prin folosirea unui material care este aproape neluat în seamă şi care lucrat este foarte apreciat şi plăcut, am hotărât să las scris pentru urmaşii noştri mai tineri în această practică şi care mă vor întrece.

Citeste cartea Cronica in tacere - Osul

înapoi la partea de sus