Menu

Concursul pascal de ciocnit oua de la Campu Mare – Dobroteasa Recomandat

Autor: Valeru Ciurea Autor: Valeru Ciurea

În cea de-a treia zi de Paști, la biserica Parohiei Câmpu Mare – Dobroteasa a fost din nou forfotă mare. Patruzeci de concurenți însoțiți de susținători au venit la cea de-a XI-a ediție a Concursului pascal de ciocnit ouă. Preotul Ioan D. Ciucă, cel care a inițiat concursul, împreună cu primarul Ion Crăciunescu au fost, ca de obicei, sufletul întrecerii. Și, tot ca de obicei, s-au pus la bătaie cele mai tari ouă, încercate de concurenți după metode numai de ei știute.
S-au extras numere, s-au format perechile iar prin eliminare, în urma celor cinci runde s-au stabilit câștigătorii: locul I - Ștefan Ciucă; locul al II-lea – Silviu Ciucă; locul al III-lea – Marin Duțu. Au mai fost oferite două mențiuni, una lui Florea Mihai și una pentru cel mai tânăr participant lui Flavian Ciucă.
Câștigătorii au primit diplome și premii în bani oferite de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt, de către biserica parohiei Câmpu Mare și de către Dumitru Costescu, un sponsor permanent al evenimentului (care anul acesta nu a putut participa).

înapoi la partea de sus