Menu

Concursurile pascale de ciocnit oua Recomandat

Autor: Valeru Ciurea Autor: Valeru Ciurea
Pentru că au fost Sfintele Paști au fost și concursurile pascale de ciocnit ouă organizate în 16 și 17 aprilie 2017 de parohia Dumitrești (Verguleasa) - ediția a II-a, și în 18 aprilie 2017 de Câmpu Mare (Dobroteasa) - ediția a X-a. Concursurile sunt organizate în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt, cu binecuvântarea Prea Sfințitului Sebastian, episcopul Slatinei și Romanaților.
Chiar dacă vremea nu a fost prielnică, biserica parohiei Dumitrești a devenit neîncăpătoare. S-au înscris în concurs 26 de persoane, copii, femei și bărbați care și-au pus la bătaie cele mai tari ouă pe care le roșiseră special pentru acest eveniment.
Câștigătorii concursului de la Dumitrești au fost:
1. Glonț Aurelian Ionuț, locul I
2. Mice Alexandru Nicușor, locul II
3. Dogaru Ioana Alexia, locul III
4. Ion Alexandra Ionela, mențiune I
5. Dogaru Daniel, mențiune II
6. Elena Cristina Glonț, mențiune III
Aducem mulțumirile noastre locuitorilor satului Dumitrești din comuna Verguleasa pentru că păstrează tradiția și obiceiurile ce se desfășoară în prima și a doua zi de Paști în curtea bisericii, preotului Cristian Turmacu de la parohia Dumitrești pentru că a oficializat acest obicei care se desfășura de ani buni în parohia pe care el a preluat-o și pentru că pune suflet în tot ceea ce face în parohia sa, Prea Sfințitului Sebastian, episcopul Slatinei și Romanaților pentru binecuvântarea domniei sale, precum și tuturor celor care ajută și finanțează aceste concursuri care au menirea de a apropia oamenii și de a-i aduce în locuri în care să se simtă bine, îmbinând viața spirituală cu concursuri de acest gen.
înapoi la partea de sus