Menu

A VII-a editie a Salonului anual al artistilor fotografi vâlceni Recomandat

La solicitarea Fotoclubului „Floarea de colţ“ din Râmnicu Vâlcea, artistul fotograf Valeru Ciurea a participat, în calitate de invitat din partea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt la cea de-a VII-a ediţie a Salonului anual al artiştilor fotografi vâlceni. Salonul fotografilor vâlceni se suprapune, în mod fericit, cu aniversarea Zilei Artei Fotografice în România.
Prin Hotărârea de Guvern nr. 458 din 5 mai 2010, ziua de 11 ianuarie a fost declarată „Ziua Artei Fotografice în România“. 11 ianuarie a fost data nașterii lui Carol Popp de Szathmary (1812-1887), recunoscut ca fiind primul fotograf corespondent de război din lume, el realizând un album cu fotografii din războiul Crimeii, album pe care îl prezintă la Expoziţia Universală de la Paris din anul 1855.
Cele cinci fotografii prezentate sunt dintre cele care în decursul ultimilor doi ani au participat la mai multe concursuri şi expoziţii dintre care amintim expoziţiile personale de la Londra (2015) şi Praga (2016).
Expoziţia Salonului anual patronată de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România şi al Societăţii „Dacica“ – Societatea Română de Fotografie a fost vernisată vineri 13 ianuarie 2017 la Galeriile „Artex“ din Râmnicu Vâlcea, gazdă şi amfitrion fiind chiar preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici filiala Vâlcea, domnul Gheorghe Dican care, alături de Ioan Ciobotaru, preşedintele Fotoclubului „Floarea de colţ“ au făcut o serie de aprecieri asupra importanţei artelor vizuale şi necesităţii apropierii dintre artiştii plastici şi artiştii fotografi.
Trebuia menţionat faptul că Fotoclubul „Floarea de colţ“ are nouăsprezece membri care au expus un număr de 68 de lucrări la care s-au adăugat 8 lucrări ale oaspeţilor invitaţi, Maria Racoviţan şi Valeru Ciurea.
Onorantă invitaţia acestui puternic şi important fotoclub din partea de sud a României cu care Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt şi Clubul Fotografic „Alutus“ Slatina au legături culturale mai vechi, aşa cum dealtfel au şi cu alte instituţii din municipiul Râmnicu Vâlcea cu care, în ultimii ani, au derulat o serie întreagă de acţini culturale cu specific expoziţional dar şi în strânsă legătură cu tradiţiile şi creaţiile meşterilor populari olteni.

înapoi la partea de sus