Imprimă această pagină
Festivalul de folclor “Cantecele Dunarii” Editia a XVII-a Ianca 10-11 IUNIE 2017

Festivalul de folclor “Cantecele Dunarii” Editia a XVII-a Ianca 10-11 IUNIE 2017

22 Aprilie 2017 ~ Publicat în Festivaluri și concursuri. Citit 252 ori.
Fi primul care comentează!

(0 voturi)
PRIMĂRIA COMUNEI IANCA, CĂMINUL CULTURAL în colaborare cu: CONSILIUL JUDEŢEAN OLT, CENTRUL JUDEŢEAN PENTRU CONSERVAREA Şl PROMOVAREA CULTURII TRADIŢIONALE
OLT
Organizează
FESTIVALUL DE FOLCLOR
“CÂNTECELE DUNĂRII”
Ediţia a XVII-a
IANCA10-11 IUNIE 2017
Primăria comunei Ianca și Căminul Cultural Ianca organizează festivalul de folclor „Cântecele Dunării“, ediția a XVII-a în perioada 10 - 11 iunie 2017.
REGULAMENT
“Cântecele Dunării” - minunata acţiune pe care comuna lanca a dus-o cu perseverenţă, a crescut cum creşte firesc un lucru bun. De-a lungul celor şaisprezece ediţii, festivalul a cuprins manifestări complexe care au împreunat cercetarea ştiinţifică cu experimentul asupra modului în care se valorifică folclorul în spectacol şi cu spectacole propriu - zise, menite să bucure poporul.
lată de ce, propunem ca, în fiecare an, să deschidem încă o poartă foclorului românesc, prin organizarea Festivalului folcloric - concurs de interpretare , care se adresează interpreţilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 28 ani, pentru secţiunea solist vocal de muzică populară.
Festivalul “Cântecele Dunării” îşi propune să atragă un număr căt mai mare de tineri care şi-au descoperit talentul în domeniul interpretativ al folclorului românesc şi totodată să se constituie într-o rampă pregătitoare în formarea unei cariere muzicale.
Probele din concurs, constau în interpretarea a două piese de muzică populară la alegerea concurentului.
în mod obligatoriu, concurenţii vor interpreta melodii populare specifice zonei folclorice din care provin şi se vor prezenta în costume populare cât mai autentice.
Organizatorii recomandă ca, una din piese, să fie doină sau baladă.
în funcţie de numărul şi de valoarea concurenţilor, se va face o repartizare a acestora pe cele două zile de concurs, iar, în dimineaţa fiecărei zile de concurs, vor avea loc repetiţii cu fiecare solist concurent.
Acompaniamentul este asigurat de orchestra Ansambului profesionist “Doina Oltului”.
VĂ RUGĂM SĂ CONFIRMAŢI PÂNĂ LA DATA DE 08 IUNIE 2017, la nr. de telefon 0769/709292 - Marian ŞERBAN, directorul Căminului Cultural lanca, jud. Olt
Juriul alcătuit din specialişti ai genului, va atribui premii în bani şi diplome după cum urmează:
Marele Premiu - CJCPCT OLT - 1.500 Ron
Pemiul Ansamblului Profesionist Doina Oltului - 1. 000 Ron
Locul I - 1.200 Ron
Locul II - 1.000 Ron
Locul III - 800 Ron
2 Menţiuni - 300 Ron
Premiul special al Consiliului Local lanca - 500 Ron
Premiul Tinereţii - 400 Ron
Premiul Muzeului Judeţean Olt-400 Ron
Vârsta concurenţilor : 15 - 28 ani.
Organizatorii asigură masa şi cazarea concurenţilor.
Persoană de contact: Marian Şerban, directorul Căminului Cultural lanca Relaţii suplimentare se pot obţine, zilnic, la telefon: 0769/709292.