Buckle

01

Adresa:

Str. Manastirii nr.1A, Slatina

02

Telefon:

0349/409270

03

Email

cjcpctolt@yahoo.com

Festivalul-Concurs „Cantecele Dunarii“ si-a desemnat castigatorii

Festivalul-Concurs „Cantecele Dunarii“ si-a desemnat castigatorii

Imprimare Email
(0 voturi)

A XIV-a ediţie a Festivalului-Concurs de muzică populară „Cântecele Dunării” ce se desfășoară anual la Ianca, în județul Olt a adunat anul acesta, 2014, un număr de 15

concurenţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 28 de ani, din judeţele Olt, Argeş, Dolj, Gorj, Vâlcea, Teleorman, Bacău şi Bucureşti. Concurenții au avut de interpretat câte două piese de muzică populară, o doină sau baladă, fără orchestră și, la alegere, o sârbă sau o horă cu acompaniament.

Organizat de Consiliul Judeţean Olt prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt și de Primăria şi Consiliul Local Ianca festivalul a beneficiat și de sprijinul Muzeului Județean Olt (care a oferit un premiu), dar și de al Ansamblului Folcloric Profesionist „Doina Oltului“ care a asigurat nu numai acompaniamentul concurenților dar și spectacolele din cele două seri de festival, prima seară la Potelu iar cea de-a doua seară la Ianca.
Peste o mie de spectatori au urmărit evoluția celor 15 concurenți dar și a invitaților: formaţia de dansuri populare din Sofronievo – Bulgaria, localitate înfrăţită cu comuna Ianca, taraful de muzică populară din localitatea Ostrelj din Valea Timocului – Serbia, formaţia de dansuri populare „Izvoraşul” din Ianca dar și soliștii Gabriela Vladu din Corabia, câştigătoarea ediției din 2013 a festivalului „Cântecele Dunării”, Alina Dorobanţu, Costinel Alecsandrescu, Ileana Lăceanu şi Neta Soare.

Primarul localității Ianca, Mirel Pascu, a mărturisit că a fost o ediţie reuşită și că juriul prezidat de cunoscuta și îndrăgita solistă de muzică populară Maria Ghinea a reușit să stabilească o ierarhie corectă a interpreților pentru podium.
La finalul Festivalului-Concurs „Cântecele Dunării” au fost acordate un număr total de zece premii, care au constat în diplome, premii în bani şi trofee. Marele premiu și trofeul festivalului au fost adjudecate de Camelia Crăciunescu, o tânără de numai 16 ani, din Bucureşti care a fost răsplătită și cu suma de 1500 de lei oferită de CJCPCT Olt; premiul I a fost atribuit tinerei Flavia Gabriela Barbărasă din Dăbuleni, premiul II lui Marian Ionuţ Vlad din Oboga iar premiul III a mers la Maria Diana Pilea din Târgu Jiu. S-au mai acordat două menţiuni: una pentru Diana Lică din Argeș iar cea de-a doua pentru Maria Simona Monete din Piatra Olt, precum și patru premii speciale: unul pentru Sorina Viorica Dobre din Iancu Jianu oferit de Muzeul Judeţean Olt, un premiu al Consiliului Local Ianca acordat interpretei Ana Maria Buzulică din Corabia, un altul pentru Denisa Maria Perpelea din Slatina oferit de CJCPCTC Olt şi un premiu al tinereții acordat Andreei Frunzete. Ceilalți concurenți au primit diplome de participare și au fost îndemnați de juriu să se pregătească mai bine pentru viitoarea ediție a festivalului.


Lasă un comentariu

Press enter to search
Press enter to search
Buckle

The ultimate experience

The power for creating a better future is contained in the present - You create it by creating a good present.

(+1) 300 345 8000
info@buckle.pro
St New York, NY 10001

Opening Hours

Mon - Fri
9:00 am to 18:00 pm
Saturday
9:00 am to 16:00 pm
Sunday
Closed

CEO's Words

CEO

The theme is clean and crisp, yet it's genuinely sophisticated when it comes to the number of design tools offered with it and the flexibility.

CEO's Signature

Get Connected