Buckle

01

Adresa:

Str. Manastirii nr.1A, Slatina

02

Telefon:

0349/409270

03

Email

cjcpctolt@yahoo.com

Cultura populara si mestesugurile traditionale – punti de legatura intre diferite zone ale Romaniei

Cultura populara si mestesugurile traditionale – punti de legatura intre diferite zone ale Romaniei

Imprimare Email
(0 voturi)

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt, instituție de cultură de interes județean aflată în subordinea Consiliului Judeţean Olt inițiază

un proiect național prin care îşi propune să valorifice patrimoniul material şi imaterial al judeţului Olt din punct de vedere imagistic dar și palpabil, prin realizarea unor expoziții și ateliere deschise în care meșteri populari fac demonstrații ale meșteșugurilor lor.
Proiectul poartă titlul generic Cultura populară și meșteșugurile tradiționale – punți de legătură între diferite zone ale României, ediția I-a, care se va desfășura în mai multe localități din zonele reprezentative ale României sub sigla „România 100“ pentru a marca o sută de ani de la Marea Unire. Proiectul  beneficiază de sprijinul Școlii Populare de Arte și Meserii Slatina.Astfel, în perioada 23-25 mai 2018, la Drobeta Turnu Severin, în parteneriat cu Centrul Cultural „Nichita Stănescu” Drobeta-Turnu Severin, Societatea Cultural-artistică Dunaris Mehedinți și cu Fundația pentru Tineret Mehedinți  are loc prima activitate din cadrul proiectului în care vor fi prezentare următoarele:
- Expoziția de artă fotografică „Oltul Etnografic“ (30 lucrări format 50X70 cm);
- Expoziţie cu port popular specific fostei zone istorice Romanați din județul Olt; cu ceramică specifică Văii Oltețului, (Oboga - Româna); cu ceramică de tip neolitic de Vădastra; cu obiecte sculptate tradiţional în lemn;
- Demonstraţii ale meşterilor populari Ionel Cococi (ceramică neagră de tip neolitic) şi Alexandru Stan (sculptură tradiţională în lemn);
- Prezentare de carte editată la Editura traditiioltene.ro a CJCPCT Olt;
- O întâlnire cu creatori populari, scriitori și artiști fotografi din zonă;
- Seară de prezentare de filme documentare din seria „Zestrea românilor. Țara Oltului de Jos“ realizate de Televiziunea Română în parteneriat cu Consiliul Județean Olt.
Următoarele localități incluse în proiect vor fi: Baia Mare, Suceava, Galați, București. Detalii în legătură cu activitățile ce se vor desfășura în aceste localități vă vom comunica la momentul oportun.
Vă mulțumim, ca de fiecare dată, pentru sprijin și colaborare!


Mai multe din această categorie: « Eveniment romano-chinez la Palatul Parlamentului

129 comentarii

Lasă un comentariu

Press enter to search
Press enter to search
Buckle

The ultimate experience

The power for creating a better future is contained in the present - You create it by creating a good present.

(+1) 300 345 8000
info@buckle.pro
St New York, NY 10001

Opening Hours

Mon - Fri
9:00 am to 18:00 pm
Saturday
9:00 am to 16:00 pm
Sunday
Closed

CEO's Words

CEO

The theme is clean and crisp, yet it's genuinely sophisticated when it comes to the number of design tools offered with it and the flexibility.

CEO's Signature

Get Connected