Buckle

01

Adresa:

Str. Manastirii nr.1A, Slatina

02

Telefon:

0349/409270

03

Email

cjcpctolt@yahoo.com

Concursurile pascale de ciocnit oua

Concursurile pascale de ciocnit oua

Imprimare Email
(0 voturi)
Pentru că au fost Sfintele Paști au fost și concursurile pascale de ciocnit ouă organizate în 16 și 17 aprilie 2017 de parohia Dumitrești (Verguleasa) - ediția a II-a, și în 18 aprilie 2017 de Câmpu
Mare (Dobroteasa) - ediția a X-a. Concursurile sunt organizate în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt, cu binecuvântarea Prea Sfințitului Sebastian, episcopul Slatinei și Romanaților.
Chiar dacă vremea nu a fost prielnică, biserica parohiei Dumitrești a devenit neîncăpătoare. S-au înscris în concurs 26 de persoane, copii, femei și bărbați care și-au pus la bătaie cele mai tari ouă pe care le roșiseră special pentru acest eveniment.
Câștigătorii concursului de la Dumitrești au fost:
1. Glonț Aurelian Ionuț, locul I
2. Mice Alexandru Nicușor, locul II
3. Dogaru Ioana Alexia, locul III
4. Ion Alexandra Ionela, mențiune I
5. Dogaru Daniel, mențiune II
6. Elena Cristina Glonț, mențiune III
Aducem mulțumirile noastre locuitorilor satului Dumitrești din comuna Verguleasa pentru că păstrează tradiția și obiceiurile ce se desfășoară în prima și a doua zi de Paști în curtea bisericii, preotului Cristian Turmacu de la parohia Dumitrești pentru că a oficializat acest obicei care se desfășura de ani buni în parohia pe care el a preluat-o și pentru că pune suflet în tot ceea ce face în parohia sa, Prea Sfințitului Sebastian, episcopul Slatinei și Romanaților pentru binecuvântarea domniei sale, precum și tuturor celor care ajută și finanțează aceste concursuri care au menirea de a apropia oamenii și de a-i aduce în locuri în care să se simtă bine, îmbinând viața spirituală cu concursuri de acest gen.

716 comentarii

Lasă un comentariu

Press enter to search
Press enter to search
Buckle

The ultimate experience

The power for creating a better future is contained in the present - You create it by creating a good present.

(+1) 300 345 8000
info@buckle.pro
St New York, NY 10001

Opening Hours

Mon - Fri
9:00 am to 18:00 pm
Saturday
9:00 am to 16:00 pm
Sunday
Closed

CEO's Words

CEO

The theme is clean and crisp, yet it's genuinely sophisticated when it comes to the number of design tools offered with it and the flexibility.

CEO's Signature

Get Connected