Buckle

01

Adresa:

Str. Manastirii nr.1A, Slatina

02

Telefon:

0349/409270

03

Email

cjcpctolt@yahoo.com

Incondeiatul de oua de pe Valea Oltetului

Incondeiatul de oua de pe Valea Oltetului

Imprimare Email
(0 voturi)

Miercuri 8 aprilie 2015, la Slatina, trecătorii s-au putut opri în fața Bibliotecii Județene Olt „Ion Minulescu“ pentru a admira sau a învăța să încondeieze ouă așa cum o fac meșterii populari de pe

Valea Oltețului. Sunt zece modele unice pe toată zona de sud a României, modele acceptate de muzeele din România şi apreciate ca atare. Acțiunea CJCPCT Olt a fost un bun prilej pentru ca oamenii să vadă că un ou încondeiat nu se face aşa uşor și că are valoarea lui simbolică şi religioasă. O parte din aceste modele se regăseşte şi pe ceramica de pe Valea Olteţului. Meșterul Tudor Diaconeasa a susținut în timpul vieții sale că de fapt modelele de pe ceramică sunt coborâte de pe ouă și nu invers, adică oul încondeiat a fost înaintea minunatei ceramici de Valea Oltețului (Oboga, Româna, Corbeni). Aducem mulțumirile noastre meșterilor Petre Ciobanu, Costinel Beșteleu, Daniela Voicu și ucenicilor lor, Cristian Nicolae de la Călui și Ionela Roni Costache de la Corbeni.


Lasă un comentariu

Press enter to search
Press enter to search
Buckle

The ultimate experience

The power for creating a better future is contained in the present - You create it by creating a good present.

(+1) 300 345 8000
info@buckle.pro
St New York, NY 10001

Opening Hours

Mon - Fri
9:00 am to 18:00 pm
Saturday
9:00 am to 16:00 pm
Sunday
Closed

CEO's Words

CEO

The theme is clean and crisp, yet it's genuinely sophisticated when it comes to the number of design tools offered with it and the flexibility.

CEO's Signature

Get Connected