Buckle

01

Adresa:

Str. Manastirii nr.1A, Slatina

02

Telefon:

0349/409270

03

Email

cjcpctolt@yahoo.com

Trifonul viilor - Campu Mare 2015

Trifonul viilor - Campu Mare 2015

Imprimare Email
(0 voturi)

1 februarie 2015 a însemnat sarbatorirea Sfântului Trifon la Parohia Câmpu Mare din Dobroteasa. A fost editia a II-a, la care au participat sateni din Dobroteasa si

Verguleasa. Desi au fost invitati si reprezentantii comunelor limitrofe (Vulturesti, Vitomiresti, Sâmburesti), acestia nu au dat curs invitatiei. O fi fost din cauza ploii, din cauza dezinteresului sau a nepasarii? Nu stim. Cert este faptul ca preotul paroh Ioan D. Ciuca de la Câmpu Mare, împreuna cu fii sai, tot preoti, s-au tinut de promisiunea facuta anul trecut si au comandat o icoana a Sfântului Trifon pe care au sfintit-o în aceasta zi si cu care au mers în viile de la marginea localitatii pentru a le sfinti.
Tot ei au organizat, cu aceasta ocazie, si a doua editie a concursului de vinuri. Întreaga actiune a fost sustinuta financiar de Parohia Câmpu Mare si Consiliul Judetean Olt prin Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Olt. Actiunea a fost initiata în anul 2001 la Vitomiresti. Au urmat Cârloganii (localitate recunoscuta pentru viile si vinurile sale, în special „Cârloganca“ o vita pastrata aici de sute de ani si care da un vin foarte bun), Ianca, Draganesti Olt si, de doi ani, comuna Dobroteasa. Fiind o actiune itineranta, anul viitor, în 2016, ea se va desfasura în paralel si în alte localitati din nordul sau sudul judetului, care se vor arata interesate de aceasta sarbatoare promovata de CJCPCT Olt.


2243 comentarii

Lasă un comentariu

Press enter to search
Press enter to search
Buckle

The ultimate experience

The power for creating a better future is contained in the present - You create it by creating a good present.

(+1) 300 345 8000
info@buckle.pro
St New York, NY 10001

Opening Hours

Mon - Fri
9:00 am to 18:00 pm
Saturday
9:00 am to 16:00 pm
Sunday
Closed

CEO's Words

CEO

The theme is clean and crisp, yet it's genuinely sophisticated when it comes to the number of design tools offered with it and the flexibility.

CEO's Signature

Get Connected