Buckle

01

Adresa:

Str. Manastirii nr.1A, Slatina

02

Telefon:

0349/409270

03

Email

cjcpctolt@yahoo.com

Vernisajul Salonului National de Arta Fotografica „Etnografica“ Editia a VII-a 2018

Vernisajul Salonului National de Arta Fotografica „Etnografica“ Editia a VII-a 2018

Imprimare Email
(0 voturi)

Șapte din cei doisprezece artiști fotografi expozanți în cadrul Salonului Național de Artă Fotografică „Etnografica“ au venit în fața publicului slătinean și a presei locale pentru

a-și prezenta lucrările expuse. A fost cea de-a șaptea ediție a Salonului Național de Artă Fotografică „Etnografica“ la care au fost expuse treizeci de fotografii format 50X70 centimetri realizate de artiști fotografi din țară, invitați să participe la cele trei tabere de creație fotografică desfășurate în județul Olt în anii 2014, 2015 și 2017, tabere organizate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt cu sprijinul Consiliului Județean Olt, a primăriilor din Giuvărăști, Izbiceni, Vădastra, Vădăstrița, Cezieni, Călui, Oporelu, Dobroteasa, a preotului paroh al bisericii de lemn din Leleasca, a preotului paroh de la Câmpu Mare.
Alexandru Pompiliu (Târgoviște), Daniela Iancu (Slatina), Ion Mărculescu (Târgoviște), Felician Săteanu (Baia Mare), Ioan Ciobotaru (Râmnicu Vâlcea), Ionela Fugărețu-Kovacs (Bistrița), Răzvan Dumitrescu (Râmnicu Vâlcea), Irina Cristian (București), Robert Kovacs (Bistrița), Cornelia Ciurea (Slatina), Sanda Ciobotaru (Râmnicu Vâlcea), Diana Mândrilă (Târgoviște), Valeru Ciurea (Slatina) sunt artiștii fotografi ale căror lucrări au fost selectate în această expoziție.
Demersul CJCPCT Olt de folosire a fotografiei cu caracter etnografic pentru conservarea și promovarea valorilor naționale pe care le reprezintă satul românesc contemporan cu tradițiile, cu obiceiurile, cu meșteșugurile, cu arhitectura sa, cu costumul popular și, nu în ultimul rând, cu bucătăria tradițională devine, iată, unul important, în contextul degradării rapide a interesului pentru vechimea rădăcinilor noastre.
Aducem mulțumiri Asociației Internaționale de Artă Fotografică „Euro Foto Art“ din Oradea și președintelui acesteia, domnul Ștefan Toth, care a girat cu patronajul său această a VII-a ediție a Salonului nostru.
Expoziția celui de-al șaptelea Salon Național de Artă Fotografică „Etnografica“ va fi prezentată iubitorilor de fotografie din Râmnicu Vâlcea (26 aprilie 2018), Baia Mare (24 iulie 2018) dar și celor din Târgoviște, Pucioasa și Craiova, la date ce urmează a fi stabilite ulterior.


Lasă un comentariu

Press enter to search
Press enter to search
Buckle

The ultimate experience

The power for creating a better future is contained in the present - You create it by creating a good present.

(+1) 300 345 8000
info@buckle.pro
St New York, NY 10001

Opening Hours

Mon - Fri
9:00 am to 18:00 pm
Saturday
9:00 am to 16:00 pm
Sunday
Closed

CEO's Words

CEO

The theme is clean and crisp, yet it's genuinely sophisticated when it comes to the number of design tools offered with it and the flexibility.

CEO's Signature

Get Connected