Buckle

01

Adresa:

Str. Manastirii nr.1A, Slatina

02

Telefon:

0349/409270

03

Email

cjcpctolt@yahoo.com

VERNISAJUL SALONUL NATIONAL DE ARTA FOTOGRAFICA „ETNOGRAFICA“ 20 ianuarie 2016, Slatina

VERNISAJUL SALONUL NATIONAL DE ARTA FOTOGRAFICA „ETNOGRAFICA“ 20 ianuarie 2016, Slatina

Imprimare Email
(0 voturi)

Salonul Naţional „Etnografica“ de la Slatina, judeţul Olt este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt şi finanaţat de către Consiliul Judeţean Olt.


Scopul Salonului este de promovare a culturii tradiţionale, prin imagini fotografice cu caracter etnografic din domeniul obiceiurilor şi tradiţiilor, arhitecturii populare, costumului popular, gospodăriei şi bucătăriei tradiţionale, portret.

Dacă până anul acesta Salonul a beneficiat (doar) de Înaltul Patronaj al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, începând cu această ediție Salonul mai primește și girul „Dacica“ – Societatea Română de Fotografie și al Asociației Internaționale Euro Foto Art.
Juriul acestei ediţii a fost alcătuit din domnul Eugen Negrea - președintele Asociației Artiștilor Fotografi din România; domnul Csibi Gellert din Târgu Mureș - câștigătorul Medaliei de Aur la ediția precedentă; domnul Flavian Savescu din Reșița - câștigătorul Medaliei de Argint la ediția precedentă; doamna Adela Lia Rusu din Oradea - câștigătoarea Medaliei de Bronz la ediția precedentă și domnul Valeru Ciurea - artist fotograf din Slatina, referent de specialitate în cadrul CJCPCT Olt – inițiatorul și organizatorul Salonului Național de Fotografie „ETNOGRAFICA“.
 La această a VI-a ediție a Salonului Naţional de Artă Fotografică „Etnografica” au fost primite 403 lucrări, în urma jurizării doar 40 primind punctajul necesar pentru a face parte din expoziţia găzduită de Centrul Cultural Eugen Ionescu din Slatina.

Primele trei fotografii premiate redau frânturi din viaţa satului, cu obiceiurile, cu locurile şi oamenii săi. Premiul I și Medalia de Aur AAFR au fost obținute de Labancz Istvan din Miercurea Ciuc cu lucrarea „ Cu dăruire“; Premiul II și Medalia de Argint AAFR au fost obținute de Nagy Botond, din Târgu Mureș, cu lucrarea „Fereastră către trecut“ iar Premiul III și Medalia de Bronz AAFR au fost obținute de Nicoleta Păunaș, din Târgoviște, cu lucrarea „Bunicul“.
Cele două mențiuni, prima din partea Asociației Internaționale „Euro Foto Art“ iar cea de-a doua din partea „Dacica“ - Societatea Română de Fotografie au fost adjudecate de către Vlad Dumitrescu din Brașov cu lucrările „Cosaș în rai“, respectiv „Spre apă“.
Vernisarea expoziției a fost făcută în 20 ianuarie 2016 la centrul Cultural „Eugen Ionescu“ din Slatina.


3640 comentarii

Lasă un comentariu

Press enter to search
Press enter to search
Buckle

The ultimate experience

The power for creating a better future is contained in the present - You create it by creating a good present.

(+1) 300 345 8000
info@buckle.pro
St New York, NY 10001

Opening Hours

Mon - Fri
9:00 am to 18:00 pm
Saturday
9:00 am to 16:00 pm
Sunday
Closed

CEO's Words

CEO

The theme is clean and crisp, yet it's genuinely sophisticated when it comes to the number of design tools offered with it and the flexibility.

CEO's Signature

Get Connected