Buckle

01

Adresa:

Str. Manastirii nr.1A, Slatina

02

Telefon:

0349/409270

03

Email

cjcpctolt@yahoo.com

Salonul National de Arta Fotografica „Etnografica“, editia a III-a, 2012-2013

Salonul National de Arta Fotografica „Etnografica“, editia a III-a, 2012-2013

Imprimare Email
(0 voturi)

Luni, 21 ianuarie ianuarie 2013, ora 14,00 în Sala de Expoziții a Bibliotecii Județene Olt „Ion Minulescu“ a avut loc vernisajul celei de-a treia ediţii a Salonului Național de

Artă Fotografică „Etnografica”, salon inițiat și susținut de artistul fotograf Valeru Ciurea, membru al Asociației Artiștilor Fotografi din România și referent de specialitate în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt, instituție culturală care a organizat și finanțat această primă importantă acțiune culturală a anului 2013.
Expoziția reunește un număr de 40 de lucrări reprezentative, selectate de un juriu în urma punctajelor obținute la jurizare. Juriul acestei ediții a fost format din: Felician Săteanu de la CJCPCT Baia Mare, Gheorghe Petrila din Oradea, membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, Eugen Negrea din București, preşedintele AAFR, Laurenţiu Mărgineanu din Râmnicu Vâlcea, membru AAFR, Dima Burcă din București, operator imagine TVR și  Valeru Ciurea, reprezentantul organizatorului, CJCPCT Olt.
Cele 40 de lucrări expuse au fost selectate dintr-un număr de 295 de lucrări trimise de 59 de autori din toate zonele țării. Din păcate, un număr de 113 lucrări au fost în afara temei, juriul rămânând să analizeze celelalte 182 de lucrări rămase în competiție.
Pentru ca expoziția să fie și mai interesantă, organizatorul Salonului a pus pe simeze, alături de cele 40 de lucrări acceptate și câte două lucrări din aceeași temă realizate, de data aceasta, de către membrii juriului.


La această a treia ediție a Salonului, locul I și Medalia de Aur AAFR le-a obținut Robert Kovacs din Bistriţa pentru lucrarea „Turma Domnului”, locul II și Medalia de Argint AAFR au fost adjudecate de către Incze Domokos din Miercurea Ciuc cu fotografia „La fân în octombrie”, iar locul III și Medalia de Bronz AAFR au ajuns la Mircea Anghel din Craiova pentru lucrarea „Ciobanul II”. Au mai fost acordate două menţiuni: Ioan Ciobotaru din Râmnicu Vâlcea pentru fotografia intitulată „Transhumanţă”, Ionela Fugăreţu din Bistrița pentru fotografia „Oglinda sufletului”, și trei mențiuni de onoare:  Robert Kovacs din Bistriţa pentru fotografia „Ciobănașul”, Kibedi Sandor din Odorheiul Secuiesc pentru fotografia „Odihnă” şi Laszlo Dezso din Gheorgheni pentru fotografia „Jocul îngerilor”.
Am fost bucuroși să avem printre noi, la vernisaj, pe câștigătorul locului I, Robert Kovacs, pe câștigătorul loclui al III-lea, Mircea Anghel de la Craiova, pe câștigătoarea uneia dintre mențiuni, Ionela Fugărețu din Bistrița.
Au mai fost prezenți la vernisaj, în afara iubitorilor de frumos, reprezentanti ai principalelor instituții culturale județene si specialiști etnografi.
Aș mulțumi aici doamnei Ilie Rada, cunoscut etnograf pentru aprecierile asupra necesității unui astfel de demers.
În acest an Salonul „Etnografica“ este o expoziţie aparte, în care am vrut şi, aş adăuga, am şi reuşit, să surprindem aspecte de viaţă din mediul rural din toate zonele etnografice ale țării, aspecte care au devenit tot mai rare, din păcate.
Publicul amator de fotografie de calitate este aşteptat la Biblioteca Judeţeană Olt „Ion Minulescu" din Slatina până la finalul lunii februarie pentru a admira cele 50 de fotografii expuse. După această dată, pentru că expoziţia a fost gândit ca una itinerantă, lucrările vor pleca spre localităţile din care provin câştigătorii acestei ediții și, de ce nu, spre alte localități care vor dori să găzduiască această expoziție nu numai frumoasă ci și interesantă atât pentru publicul larg cât și pentru specialiști.


Lasă un comentariu

Press enter to search
Press enter to search
Buckle

The ultimate experience

The power for creating a better future is contained in the present - You create it by creating a good present.

(+1) 300 345 8000
info@buckle.pro
St New York, NY 10001

Opening Hours

Mon - Fri
9:00 am to 18:00 pm
Saturday
9:00 am to 16:00 pm
Sunday
Closed

CEO's Words

CEO

The theme is clean and crisp, yet it's genuinely sophisticated when it comes to the number of design tools offered with it and the flexibility.

CEO's Signature

Get Connected