Imprimă această pagină
Expozitia artistului fotograf Mózes Gavriel din Israel in Slatina

Expozitia artistului fotograf Mózes Gavriel din Israel in Slatina

27 Mai 2017 ~ Publicat în Expoziții. Citit 162 ori.
Fi primul care comentează!

(0 voturi)

Ediția a VI-a a Festivalul European de Fotografie dedicat Zilei Europei, organizată de  Asociația Internațională ”Euro Foto Art” sub patronajul Ministerului Culturii și

Identității Naționale în perioada 06 - 31 mai 2017, precum și deosebita colaborare pe care „Euro Foto Art“ o are cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt și Clubul Fotografic ”Alutus” a oferit posibilitatea organizării în orașul Slatina (Olt) a unei expoziție de excepție a artistului fotograf Gavriel Mozes din Israel.

De această dată pe simezele cunoscutuluii foaier al Centrului Cultural “Eugen Ionescu” Slatina (Olt) din Bulevardul Alexandru Ioan Cuza vor fi instalate cele 55 fotografii alb-negru și color de format 30 x 45 cm, realizate de artistul fotograf Mózes Gábor din Tel Aviv, membru al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”.

Expoziția intitulată ”Deasupra și sub Ocean” au fost grupate în următoarele cicluri: ”Lumea de sub Ocean”, ”Indonesia”, ”Nepal” și Ierusalim. Primul ciclu prezintă publicului fotografii realizate cu mare măiestrie de artistul fotograf expozant în Ocean și în condiții cu totul deosebite,  o lume de basm subteran necunoscută. Fotografiile grupate în ciclul ”Indonesia”, ne prezintă peisaje și portrete deosebite despre oamenii acestei părți a Lumii, respectiv 7 imagini care prezintă o luptă deosebită dintre cocoși. În cadrul ciclului ”Nepal” sunt prezentate portrete și socio-fotografii realizate într-o lume deosebită a Asiei indepărtate. Cele 11 fotografii grupate sub genericul  ”Ierusalim” prezintă publicului oameni și tradiții din această parte a lumii, care trăiesc în Orientul Mijlociu.

Artistul fotograf expozant s-a născut în anul 1949 în Oradea, în anul 1973 a absolvit a Facultatea de Medicină ”Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, secția medicina generală. În anul 1977 disidează în Israel, unde a devenit medic specialist. În prezent este directorul  ”Shoulder Center” din cadrul Spitalului ”Assuta” din Tel-Aviv.

A învățat să fotografieze de la tatăl său dr. Mózes Károly” la vârsta 9 ani după care s-a specializat sub formă autodidactă în domeniul artei fotografice. La vârsta de 48 de ani a devenit scafandru și s-a specializat în domeniul fotografiei subacvatice. ”Fotografiez cu mare plăcere, cu obiective macro și cu obiectivul ”ochi de pește” atât natura deasupra și sub apei, dar sunt pasionat de portrete. Pentru realizarea imaginilor prefer să folosesc surse de lumini naturale” afirmă artistul fotograf expozant despre stilul lui de creație și despre subiectele sale preferate.

Vernisajul expoziției va avea loc, marți 30 mai 2017 ora 17:00, la care organizatorii invită pe toți iubitorii artei fotografice să participe. Lucrările expuse vor fi prezentate  de artistul fotograf Valeru Ciurea președintele Fotoclubului ”Alutus” din Slatina (Olt).


Noua expoziţie organizată în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt și Clubul Fotografic ”Alutus” va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 8 iunie  2017.
Intrarea este liberă.