Buckle

01

Adresa:

Str. Manastirii nr.1A, Slatina

02

Telefon:

0349/409270

03

Email

cjcpctolt@yahoo.com

„ETNOGRAFICA“ – de la Slatina la Râmnicu Vâlcea

„ETNOGRAFICA“ – de la Slatina la Râmnicu Vâlcea

Imprimare Email
(0 voturi)

Deja devenită tradiție, expunerea Salonului Național de Artă Fotografică „Etnografica“ de la Slatina la Muzeul Satului din Bujoreni – Vâlcea deschide Postul Mare cu

imaginea satului românesc contemporan, surprins în imagini de către artiști fotografi din România, mai mult sau mai puțin cunoscuți, dar care au aceeași pasiune: fotografia cu caractare etnografic.

La vernisajul din 15 martie 2016 a fost un mare număr de vizitatori și de iubitori ai artei fotografice. Printre cei prezenți s-a remarcat prezența doamnei Aurora Gherghina, subprefect al județului Vâlcea, domnul Ionuţ Dumitrescu - directorul Muzeului Satului Bujoreni – Vâlcea, domnul Sabin Lungoci - care urmează la conducerea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea după doamna Elena Stoica (prezentă și dânsa la vernisaj), domnul Florian Dumitrescu – directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt, reprezentanți ai Fotoclubului vâlcean „Floarea de colț“, cu care județul Olt prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt și Clubul Fotografic „Alutus“ au desfășurat mai multe acțiuni comune în zona artei fotografice și care, chiar în acea zi de 15 martie 2016 aniversau 30 de ani de acthivitate și, desigur, referentul de specialitate din cadrul CJCPCT Olt, inițiathjorul și custodele acestui salon de importanță națională.

Ionuţ Dumitrescu, directorul Muzeului Satului Bujoreni - Vâlcea a subliniat buna colaborare pe care județele Olt și Vâlcea o au de aproape un deceniu. Și ceilalți vorbitori au arătat importanța acestor relații de colaborare culturală benefice pentru toate instituțiile implicate dar, mai ales, pentru publicul vizitator care poate descoperi astfel, într-o suită de fotografii, spiritul românesc, costumul, obiceiurile și tradițiile, arhitectura tradițională românească din toate zonele etnografice ale României.

Aducem mulțumiri presei regionale și locale care a mediatizat evenimentul și care a fost prezentă, alături de ceilalți invitați ai noștri și ai Muzeului Satului din Bujoreni – Vâlcea, la vernisaj.

Salonul Naţional „Etnografica” de la Slatina, judeţul Olt este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promova­rea Culturii Tradiţionale Olt şi fi­nanţat de către Consiliul Judeţean Olt. Scopul Salonului este de promovare a culturii tradiţionale, prin imagini fotografice cu caracter etnografic din domeniul obiceiu­rilor şi tradiţiilor, arhitecturii popu­lare, costumului popular, gospo­dăriei şi bucătăriei tradiţionale, portret. Dacă până anul acesta, Salonul a beneficiat (doar) de Înaltul Patronaj al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, începând cu această ediție Salonul mai primește și girul „Dacica” – Socie­tatea Ro­mână de Fotografie și al Asociației Internaționale Euro Foto Art. Juriul acestei ediţii a fost alcătuit din Eugen Negrea – preșe­dintele Asociației Artiștilor Fotografi din România; Csibi Gellert din Târgu Mureș – câștigătorul Medaliei de Aur la ediția precedentă; Flavian Săvescu din Reșița – câștigătorul Medaliei de Argint la ediția prece­dentă; Adela Lia Rusu din Oradea – câștigătoarea Medaliei de Bronz la ediția precedentă și Valeru Ciurea – artist fotograf din Slatina, referent de specialitate în cadrul CJCPCT Olt – inițiatorul și organizatorul Salonului Național de Fotografie „ETNOGRAFICA”.

La această a VI-a ediție a Salonului Naţional de Artă Fotogra­fică Etnografica au fost primite 403 lucrări, în urma jurizării doar 40 primind punctajul necesar pentru a face parte din expoziţie. Primele trei fotografii premiate redau frânturi din viaţa satului, cu obiceiurile, cu locurile şi oamenii săi. Premiul I și Medalia de Aur AAFR au fost obținute de Labancz Istvan din Miercurea Ciuc cu lucrarea „Cu dăruire”; Premiul II și Medalia de Argint AAFR au fost obținute de Nagy Botond, din Târgu Mureș, cu lucrarea „Fereastră către trecut“, iar Premiul III și Medalia de Bronz AAFR au fost obținute de Nicoleta Păunaș, din Târgoviște, cu lucrarea „Bunicul”. Cele două men­țiuni, prima din partea Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, iar cea de-a doua din partea „Dacica” – Societatea Română de Fotografie au fost adjudecate de către Vlad Dumitrescu din Brașov cu lucrările „Cosaș în rai“, respectiv „Spre apă”.

Expoziția va rămâne deschisă până pe 30 aprilie 2016 după care, în cursul lunii mai va poposi la Târgoviște.

 


13 comentarii

Lasă un comentariu

Press enter to search
Press enter to search
Buckle

The ultimate experience

The power for creating a better future is contained in the present - You create it by creating a good present.

(+1) 300 345 8000
info@buckle.pro
St New York, NY 10001

Opening Hours

Mon - Fri
9:00 am to 18:00 pm
Saturday
9:00 am to 16:00 pm
Sunday
Closed

CEO's Words

CEO

The theme is clean and crisp, yet it's genuinely sophisticated when it comes to the number of design tools offered with it and the flexibility.

CEO's Signature

Get Connected