Buckle

01

Adresa:

Str. Manastirii nr.1A, Slatina

02

Telefon:

0349/409270

03

Email

cjcpctolt@yahoo.com

Un regal de fotografie etnografica la Muzeul Satului din Râmnicu Vâlcea

Un regal de fotografie etnografica la Muzeul Satului din Râmnicu Vâlcea

Imprimare Email
(0 voturi)

Expoziția vernisată în 15 aprilie 2014 la Muzeul Satului din Râmnicu Vâlcea cuprinde 40 dintre cele mai interesante fotografii acceptate, timp de patru ediții, în Salonul

Național de Artă Fotografică „Etnografica“, salon inițiat și organizat de artistul fotograf slătinean Valeru Ciurea, referent în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt.
Printre cei prezenți la vernisaj și care au avut cuvinte de laudă pentru demersul și efortul CJCPCT Olt s-au numărat Gheorghe Dican - președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Râmnicu Vâlcea, Claudiu-Aurel Tulugea - directorul Muzeului Județean de Istorie „Aurelian Sacerdoțeanu“ Vâlcea, Ionuț Dumitrescu - directorul Muzeului Satului Bujoreni-Vâlcea,  Florian Dumitrescu - directorul CJCPCT Olt, Severică Mitrache, arhitect.

Inițiat în urmă cu patru ani, Salonul Național de Artă Fotografică „Etnografica“ de la Slatina urmărește tezaurizarea prin imagini a zestrei culturale de obiceiuri și tradiții, de meșteșuguri, de port popular și de arhitectură tradițională din România.
Salonul poposește, în fiecare an, în localitățile de unde provin câștigătorii dar și la Muzeul Satului Bujoreni-Vâlcea cu care Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt, finanțatorul acestui important salon național de fotografie etnografică, are o îndelungată și fructuoasă colaborare. Popasul pe care Salonul de fotografie „Etnografica“ îl face la Vâlcea nu este deloc întâmplător, membri ai Fotoclubului „Floarea de colț“ din Râmnicu Vâlcea având acceptări la mai multe ediții ale salonului și chiar reprezentanți în juriul salonului.


2771 comentarii

Lasă un comentariu

Press enter to search
Press enter to search
Buckle

The ultimate experience

The power for creating a better future is contained in the present - You create it by creating a good present.

(+1) 300 345 8000
info@buckle.pro
St New York, NY 10001

Opening Hours

Mon - Fri
9:00 am to 18:00 pm
Saturday
9:00 am to 16:00 pm
Sunday
Closed

CEO's Words

CEO

The theme is clean and crisp, yet it's genuinely sophisticated when it comes to the number of design tools offered with it and the flexibility.

CEO's Signature

Get Connected