Buckle

01

Adresa:

Str. Manastirii nr.1A, Slatina

02

Telefon:

0349/409270

03

Email

cjcpctolt@yahoo.com

Salonul National de Fotografie „Etnografica“ la Bistrita Nasaud

Salonul National de Fotografie „Etnografica“ la Bistrita Nasaud

Imprimare Email
(0 voturi)

Marţi 4 martie 2014, la ora 18,00, în Galeria „Lina” a Sinagogii din Bistrița a fost deschis Salonul Naţional de Artă Fotografică „Etnografica“, în organizarea Consiliului

Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin Centrul Judeţean pentru Cultură, în colaborare cu Consiliul Judeţean Olt şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt. Salonul „Etnografica“ se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

Gazda evenimentului a fost Georgiana Vrânceanu Cotuţiu, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, care a reprezentat Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud condus de domnul Gavril Țărmure. Au fost prezenți bistriţeni iubitori de fotografie, printre care membri ai Fotoclubului „Axxa” Bistriţa iar din partea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt domnul Florian Dumitrescu - directorul instituției, și Valeru Ciurea - organizatorul Salonului.
Inițiat în urmă cu patru ani, Salonul de la Slatina urmărește tezaurizarea prin imagini a zestrei culturale tradiționale de obiceiuri și tradiții, de meșteșuguri, de port popular și de arhitectură tradițională din România.

Salonul poposește, în fiecare an, în localitățile de unde provin câștigătorii, anul acesta ajungând, iată, la Bistrița, loc de unde, de-a lungul celor patru ediții au fost trimise lucrări fotografice care au impresionat juriul și care au obținut o Medalie de Aur (Robert Kovacs, la a III-a ediție, în 2013), o Mențiune (Ionela Natalia Fugărețu, la a III-a ediție, în 2013), o Medalie de Bronz (Ionela Natalia Kovacs, la a IV-a ediție, în 2014) și alte două Mențiuni (Ionela Natalia Kovacs, la a IV-a ediție, în 2014). Printre lucrările acceptate s-a aflat și una a altui bistrițean, Toni Pall, de la Fotoclubul „Axxa“ Bistrița.


244 comentarii

Lasă un comentariu

Press enter to search
Press enter to search
Buckle

The ultimate experience

The power for creating a better future is contained in the present - You create it by creating a good present.

(+1) 300 345 8000
info@buckle.pro
St New York, NY 10001

Opening Hours

Mon - Fri
9:00 am to 18:00 pm
Saturday
9:00 am to 16:00 pm
Sunday
Closed

CEO's Words

CEO

The theme is clean and crisp, yet it's genuinely sophisticated when it comes to the number of design tools offered with it and the flexibility.

CEO's Signature

Get Connected