Buckle

01

Adresa:

Str. Manastirii nr.1A, Slatina

02

Telefon:

0349/409270

03

Email

cjcpctolt@yahoo.com

Expozitie de pictura – 22 iunie 2012 LUCIAN LICIU & NICOLETA GRIBINCEA

Expozitie de pictura – 22 iunie 2012 LUCIAN LICIU & NICOLETA GRIBINCEA

Imprimare Email
(0 voturi)

Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale si Cultual Olt in parteneriat cu Muzeul Judetean Olt, au organizat  o amplă expoziţie de pictura a

artistilor plastici  Lucian Liciu si Nicoleta Gribincea, în trei locaţii diferite din Slatina: la Secţia de Artă Contemporană „Ion Popescu Negreni“ a Muzeului Judeţean Olt, la sala de expoziţii „Artis“, unde s-a şi vernisat oficial evenimentul, şi la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu“.Vernisajul s-a bucurat de mai multe personalităţi ale culturii locale şi naţionale, printre care s-au numărat criticul de artă Florin Rogneanu, directorul Muzeului de Artă din Craiova, caricaturistul şi graficianul Gabriel Bratu, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi vicepreşedinte al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România, cunoscutul grafician şi caricaturist Mihai Pânzaru – Pim, pictorul craiovean Lucian Rogneanu, pictorul Paul Tudor – Balş.

Lucian Liciu, s-a născut pe meleaguri slătinene, la data de 18 ianuarie 1968. A absolvit Universitatea de Artă "Luceafărul" - 3 ani la Bucureşti, după care Facultatea de Artă Decorativă şi Design, secţia de Artă Monumentală - profesor Marilena Preda Sânc, din cadrul Universităţii de Artă - Bucureşti.
    De lucrările sale s-au putut bucura şi străinii din Franţa, Germania, Italia, SUA, Canada, Suedia, Olanda, Spania, Israel ş.a.
     Criticul de artă craiovean afirmă că mesajul artistic al celor doi soţi se adresează, în primul rand, conştiinţei umane şi apoi educaţiei artistice a publicului.
    „Nicoleta Gribincea şi Lucian Liciu ne arată o lume care trăieşte în nişte mecanisme în care omul este doar un semn, fără să aibă ceva distinctiv. În tablourile lor nu se găsesc personaje care zâmbesc, ci sunt doar nişte strigăte, nişte ţipete ca la primii expresionişti. Ei sunt, cred, singurii pictori contemporani care au acest mesaj dur al degradării umane. Masa, de pildă, nu mai este locul acela aproape sfânt unde se petrec marile evenimente ale omenirii, precum naşterea, nunta şi moartea, ci doar un act obişnuit, golit de semnificaţii. Este o lume care se vrea autentică, dar care trăieşte într-un cadru fals“, a arătat Florin Rogneanu.

Ultima modificare Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018 00:23

Mai multe din această categorie: Salonul de iarna al artiștilor plastici olteni »

Lasă un comentariu

Press enter to search
Press enter to search
Buckle

The ultimate experience

The power for creating a better future is contained in the present - You create it by creating a good present.

(+1) 300 345 8000
info@buckle.pro
St New York, NY 10001

Opening Hours

Mon - Fri
9:00 am to 18:00 pm
Saturday
9:00 am to 16:00 pm
Sunday
Closed

CEO's Words

CEO

The theme is clean and crisp, yet it's genuinely sophisticated when it comes to the number of design tools offered with it and the flexibility.

CEO's Signature

Get Connected