Buckle

01

Adresa:

Str. Manastirii nr.1A, Slatina

02

Telefon:

0349/409270

03

Email

cjcpctolt@yahoo.com

TABARA DE CREATIVITATE TEATRALA “Dialogul absurZilor…?”, EDITIA I 2018 – COZIA VALCEA

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Cultural Olt,  organizeaza în  perioada 01-08 august 2018,  prima editie a Taberei de Creativitate  Teatrala pentru Liceeni  „Dialogul absurZilor...?” , în localitatea Caciulata, judeţul Valcea.

A participat un numar de 15 elevi din judetul Olt, evidentiati in cadrul Festivalului de Teatru pentru Liceeni „Dialogul absurZilor...?”, din editia 2017. 

Copiii au fost insotiti si de catre un cadru didactic.  Personalul calificat, participant in tabara, a fost compus din: regizor; scenograf; cameraman si personal de specialitate din cadrul institutiei.

Tema  principala  fiind,  promovarea preocupării pentru arta teatrală a elevilor. Cele cinci zile de întâlniri au fost  dedicate jocurilor formale şi informale, între participanţii taberei de creativitate  teatrala  (elevi, profesori, îndrumători) si profesionistii genului dramatic invitati. Invitat special a fost regizorul Mihai Lungeanu.

Textul  VIITORUL E ÎN OUĂ, aparţinând dramaturgului Eugen Ionescu, ca termen de referinţă în discuţiile legate de fenomenul absurdului, (titlu propus „ABSURDUL COTIDIAN - teatru sau realitate ?”) aşa cum este perceput în stricta noastră contemporaneitate. Participanţii au fost provocaţi să realizeze temele stabilite în cadrul atelierelor teatrale (exerciţiile şi aplicaţiile) în spaţiile naturale oferite de locul în care s-a desfăşura tabăra.

Activităţile de dimineaţă s-au  desfăşurat în cadrul programului de audiţii şi desene, discuţii, exerciţii şi aplicaţii, iar cele de după amiază au fost  dedicate studiului de text şi descifrărilor urmate de soluţii provocate de tema propusă.

Ultima zi a adunat rezultatele atelierelor într-un spectacol inedit, bazat pe exprimarea scenică a informaţiilor asumate. 

Activităţile din cadrul taberei au fost  filmate integral si inregistrate pe format DVD, pentru a fi înmânat  participanţilor,  ca document final al cursurilor de teatru.

Consultant artistic,

Ristina Baboi

 

Oltenii &… restu’ lumii Editia a XXIV-a 2018, Expozitie de caricatura: Marian Avramescu

In cadrul Festivalului National de Umor “Oltenii si… restu’ lumii”, editia a XXIV-a -  2018, pe langa celelalte activitati,  au avut loc si doua expozitii de caricatura.

La Biblioteca Judeteana „Ion Minulescu”din Slatina,  caricaturistul Marian Avramescu, ne-a prezentat  o expozitie de caricatura, cu tematica „Romanii Centenarului Marii Uniri”. Expozitia cuprinde 100 de lucrari, reprezentand 100 de ani de la Marea Unire, fiind structurata pe trei capitole: Laureati ai Premiului Nobel pentru Literatura; oameni politici din tara si strainatate, oameni de cultura, cat si politicieni locali.

Tot in cadrul expozitiei a avut loc si premierea castigatorilor concursului de caricatura. 

Consultant artistic,

Ristina Baboi

 

“ATELIERELE DE TEATRU” Tabăra de Creativitate Teatrala pentru Copii ediţia a II–a 2018

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Cultural Olt, a organizat a doua editie a Taberei de Creativitate  Teatrala pentru Copii „ATELIERELE DE TEATRU” , în localitatea Caciulata, judeţul Valcea.  A participat un numar de 15 copii, din cele patru centre zonale din judetul Olt, castigatori ai Festivalului rual de teatru pentru copii.

In cadrul taberei au fost  invitati de specialitate,  persoane cu autoritate in domeniu: regizor – Mihai Lungeanu;  2 cadre didactice; actor; scenograf; cameraman.

Durata taberei a fost de o saptamana, cuprinzand cinci zile de întâlniri, dedicate jocurilor formale şi informale între participanţii taberei teatrale (elevi, profesori, îndrumători) si profesionistii genului dramatic invitati. Ultima zi a  adunat rezultatele atelierelor într-un spectacol-concurs inedit, dupa scenariul „ ENTER & DELETE”  de  George Rusu, bazat pe exprimarea scenică a informaţiilor asumate. 

Activităţile ATELIERELOR DE CREATIVITATE TEATRALĂ au fost  filmate  integral, pentru a fi înmânate participanţilor ca document final al cursurilor de teatru.

 

 

 

Abonează-te la acest feed RSS
Press enter to search
Press enter to search
Buckle

The ultimate experience

The power for creating a better future is contained in the present - You create it by creating a good present.

(+1) 300 345 8000
info@buckle.pro
St New York, NY 10001

Opening Hours

Mon - Fri
9:00 am to 18:00 pm
Saturday
9:00 am to 16:00 pm
Sunday
Closed

CEO's Words

CEO

The theme is clean and crisp, yet it's genuinely sophisticated when it comes to the number of design tools offered with it and the flexibility.

CEO's Signature

Get Connected